A G21 Maestro sous-vide főző a szuvidolás igazi mestere. Figyeltünk a legapróbb részletekre és természetesen a biztonságra is. Elegáns kivitelezésű, két fő komponensből áll: egy merülő részből, amelyben a főzőspirál található valamint egy felső részből, amelyben az érintőképernyő és az elektronika található. A G21 Maestro sous-vide főző kiegészítőivel biztonságosan rögzítheti a főzőedény széléhez.
G21 Maestro kijelző
A G21 Maestro főző érintőképernyőjén ellenőrizeti a hőmérsékletet és a program végéig hátralévő főzési/sütési időt. A vezérlésre könnyedén használhatja a G21 Smart Home mobilalkalmazást, vagy a nyomógombokat.
G21 Smart Home mobilalkalmazás receptekkel a G21 Maestrohoz
A G21 Smart Home mobilalkalmazás sous-vide-hoz A G21 Maestro Android és iOS operációs rendszerrel rendelkező okostelefonokon érhető el. Az alkalmazás és a benne található receptek magyar nyelvűek, a telepítés pedig teljesen egyszerű - beolvashatja a QR-kódot a G21 Maestro dobozából vagy kézikönyvéből, és elkezdheti a receptek kiválasztását. A kiválasztott recept szerint ezután már csak elkészíti a hozzávalókat, és egyetlen kattintással megerősíti a kezdést, a többit a G21 Maestro biztosítja.
A WiFi vezérlés varázsa - mielőtt visszatér a munkából, az ebéd az asztalon lesz
A kifinomult feldolgozásnak és a modern technológiák használatának köszönhetően a G21 Maestro merülő sous-vide tűzhely a legjobb elektronikával van felszerelve, és akkor is képes gondoskodni az ételkészítésről, ha Ön távol van otthonától.
Példa: A vákuumozott nyersanyagokat egy fazék vízbe teszi, és munkába vagy kirándulni indul. Útközben kiválaszt egy receptet a mobiltelefonján, és elküldi az utasítást a sous-vide G21 Maestronak az alkalmazáson keresztül. Visszatérve megterítheti az asztalt.
Otthon és étterem számára
A G21 Maestro intelligens vákuumtűzhely otthoni főzéshez és étteremben történő főzéshez egyaránt használható. Ha nem is tűnik annak, de lassú főzési időt takarít meg – a választott recepttől függően működhet, amíg valami mással foglalkozik. Nyugodtan éjszaka is, vagy ha távol van otthonról. A sous-vide főzést megtanulták már azok az éttermek is, amelyek a vendégeiknek a legjobbakkal szeretnének kedveskedni – tökéletesen lédús steakekkel vagy illatos, teljes ízű, maximális tápanyag- és vitamintartalmú zöldségekkel.
Minden szakács tudja, hogy a megfelelő steak elkészítése egyáltalán nem egyszerű. De ezentúl a sous-vide G21 Maestronak köszönhetően még egy kezdő is meg tudja csinálni!
A sous-vide főzés a tokéletesség szimbólumává vált. Miért?
Még az egyszerűnek tűnő ételek, például a lágytojás vagy a steak elkészítése sem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnik. A sous-vide módszernek, vagyis a vákuumban való főzésnek köszönhetően olyan finom ételeket készíthet majd, amelyekért a legjobb éttermekben külön fizetne.
Csodálatos lédús steak - vákuumban főzve a hús megőrzi gyönyörű természetes állagát, belül lédús és puha lesz. Ezután már csak a saját ízlése szerint készíti el őket a serpenyőn. Közepesen átsült, véres, teljesen átsült? A sous-vide főzéssel biztosan megvan a megfelelő steak.
Minden hús elkészítésekor értékelni fogja a sous-vide-et, legyen az baromfi, sertés, marha vagy hal. A zöldségek finom és aromás ízűek és illatúak lesznek az elkészítést követően is. Nem kell többé szeletelnie a lágytojást, és a gyümölcsdesszert visszarepíti Önt a nyárba.
Mi az a sous-vide főzés
Vákuumos főzés vagy sous-vide főzés lassú főzés a forráspontnál alacsonyabb hőmérsékleten. A sous-vide ételkészítéshez szükséges alapanyagokat fóliába csomagoljuk, így minden egészséges anyag, tápanyag és vitamin, valamint saját ízük és aromájuk megmarad, nem megy tönkre a magas hőmérséklettel.
Lassú sous-vide főzéssel csak minimális változás történik a feldolgozott élelmiszerben, és maximálisan megmarad a természetes íze. Mivel a nyersanyagot légmentesen lezárt tartályokban dolgozzák fel, nem kerül sor a vízbe való kimosódásra vagy az illékony érzékszervi anyagok elpárologtatására. Ezzel összefügg az alacsony súlyfogyás is. A hőmérséklet alacsonyabb, mint más kulináris kezeléseknél, ami alacsonyabb tápanyag-lebomlást eredményez. A légmentes lezárás megakadályozza az aerob mikroorganizmusokat, amelyek elpusztíthatják az élelmiszereket.
Érdekesség: Pralus György séf 1974-ben fedezte fel, hogy a libamáj nejlonzacskóba csomagolása segít az ételnek megőrizni erdeti megjelenését, így az étel nem veszít el feleslegesen túlzott mennyiségű tápanyagot és jobb szerkezetű lesz. Abban az időben a Troisgros étteremben (Pierre és Michel Troisgros) dolgozott a franciaországi Roanne-ban, ahol azóta tömegek özönlenek.
A sous-vide főzést a francia szakácsok kezdték teljes mértékben kiaknázni, és a vákuumfőzés fokozatosan elterjedt a Michelin éttermekben. Ma a G21 Maestro sous-vide tűzhelynek köszönhetően felfedezheti a vákuumos főzés varázsát, és megcsodálhatja a tökéletesen elkészített menüt.
A sous-vide G21 Maestro előnyei
- Minimális változások a feldolgozott élelmiszerben
- Maximális természetes íz, aroma és állag megőrzése
- Közel azonos tömegű alapanyagok tartósítása
- A tápanyagok kisebb lebomlása
- Könnyű elkészítése - ha a fagyasztott alapanyagot vákuumozottak, csak beletesszük a megfelelő számú adagot egy fazék vízbe, ahol kiolvad és elkészül sous-vide módszerrel
- Hosszabb eltarthatósági idő – a friss, vákuumozott élelmiszer akár öt napig is eláll a hűtőszekrényben főzés előtt
Műszaki adatok
- WiFi: Igen
- Áramfelvétel: 1200 W
- Feszültség: 220 – 240 V
- Hőmérséklet tartomány: 0 °C – 90 °C
- Hőmérséklet pontosság: ± 0,1 °C
- Max. tartály térfogata: 30 l
Fizikai tulajdonságok
- Anyaga: tartós műanyag, fém főzőspirál
- Szín: fekete
- Méretek (Sz x Ma x Mé): 75 x 345 x 100 mm
- Tömeg: 0,84 kg
- Csomagolási méretek (Sz x Ma x Mé): 130 x 380 x 160 mm
- Csomagolás súlya: 1 kg