Minden jó séf igazolja, hogy a hús megfelelő feldarabolása az ételkészítés alapja. A hús feldarabolásához két fontos eszközre van szükség, amelyek minősége valóban számít. Egy éles kés és egy jó minőségű fa vágódeszka.
G12 vágódeszka - a legjobb választás a szeleteléshez
A masszív fa vágódeszkán töténő hús feldarabolása, és a zöldségek és egyéb kemény alapanyagok szeletelése kíméli a késeket és a húsbárdokat, a fa nem tompítja az élüket. A vágódeszkát hús klopfolására is használhatja. A 40 x 30 cm méretű vágódeszka minőségi kialakításáról a 6 cm-es vastagsága is tanúskodik.
A bükkfából készült vágódeszka masszív és megbízható
A vágódeszkák különféle fafélékből készülhetnek, mi a G21 vágódeszka gyártásánál a bükkfát választottuk a különösen jó tulajdonságai miatt.
A tölgyfával ellentétben a bükkfa nem hagy keserű utóízt az ételeken, nem szennyeződik és nem szineződik el olyan könnyen , mint a kőris vagy a hársfa. A bükk vágódeszka semleges ízű, kemény és tartós, és megfelelően tömör.
Hogyan törődjünk a fa vágódeszkával
Hosszú élettartamuk megőrzése érdekében nem ajánlatos mosogatógépbe tenni és erős tisztítószereket használni. Megfelelő gondozással hosszan megőrzi tökéletes állapotát vegyszerek használata nélkül is. Mindössze annyit kell tennie, hogy minden használat után leöblíti tiszta vízzel és hagyja megszáradni, a vágódeszkát citromlével vagy ecettel is megtisztíthatja. A vágódeszkát ajánlatos időnként növényi vagy ásványi olajjal bekenni, hogy a fa ne száradjon ki.
Fő előnyök
- Minőségi, 6 cm vastag fa vágódeszka
- Semleges ízű bükkfa
- Természetes anyag, amely kíméletes a kések és húsbárdok éleihez
- Csehországban készült
Műszaki adatok
- Anyag: bükkfa
- Méretek (Sz x Ma x Mé): 400 x 300 x 60 mm
- Súly: 5,3 kg