Minden jó séf igazolja, hogy egy minőségi tálalódeszka nélkül nem boldogul. Annak ellenére, hogy léteznek műanyag, üveg vagy kerámia tálalódeszkák, a legjobb deszkára való anyag a fa.
Fa deszka - a legjobb választás a szeletelésre, vágásra, aprításra és a klopfolásra
A már említett üveg vagy műanyag vágó- és tálalódeszkákat könnyebb karbantartani, de a fa deszka mégis jobb szeletelésre és vágásra. A hús darabolásra, és a zöldségek és kemény alapanyagok szeletelése a fa deszkánkíméletesebb a késekhez, a fa nem tompítja az élüket. A deszka praktikusabb húsok klopfolására is.
A G21 deszkán stílusosan is tálalhat ételeket egyenesen a serpenyőből, fazékból vagy a grillről. A G21 tálalódeszka alkalmas kirántott húsok, füstölt bordák vagy grillezett steakek tálalására. Ha a G21 tálalódeszkán a különlegességeket kiegészíti uborkával és kecskeszarv paprikával, örömet szerez a szemnek és a hasnak is.
A bükkfából készült deszka masszív és megbízható
A fa deszkák különféle fafélékből készülhetnek, mi a G21 deszka gyártásánál a bükkfát választottuk a különösen jó tulajdonságai miatt. A tölgyfával ellentétben a bükkfa nem hagy keserű utóízt az ételeken, nem szennyeződik és nem szineződik el olyan könnyen , mint a kőris vagy a hársfa. A bükk vágódeszka semleges ízű, kemény és tartós, és megfelelően tömör.
Barázda a G21 deszka peremén
A G21 tálaló- és vágódeszka körben praktikus barázdával rendelkezik, amely megakadályozza a tálalt ételek vagy a szeletelt alapanyagok leve lefolyását. Nem koszolja be evés közben az ölét és főzés közben a konyhapultot.
Hogyan törődjünk a fa vágódeszkával
Hosszú élettartamuk megőrzése érdekében nem ajánlatos mosogatógépbe tenni és erős tisztítószereket használni. Megfelelő gondozással hosszan megőrzi tökéletes állapotát vegyszerek használata nélkül is. Mindössze annyit kell tennie, hogy minden használat után leöblíti tiszta vízzel és hagyja megszáradni, a vágódeszkát citromlével vagy ecettel is megtisztíthatja. A vágódeszkát ajánlatos időnként növényi vagy ásványi olajjal bekenni, hogy a fa ne száradjon ki.
TIPP: Mielőtt véres húst szeletelne, a vágódeszkát áztassa be vízbe. A vér és a szaft nem szívodik be a fába olyan könnyen.
Fő előnyök
- Minőségi fa tálalódeszka
- Praktikus barázda megakádolyozza a tálalt ételek leve lefolyását
- Semleges ízű bükkfa
- Természetes anyag, amely kíméletes a kések éleihez
- Csehországban készült
Műszaki adatok
- Anyag: bükkfa
- Méretek (Sz x Ma x Mé): 300 x 200 x 19 mm
- Súly: 0,75 kg